internet 4G

internet 4G

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Cod Galben de ploi si ninsori in 11 judete

Unsprezece judete din nordul, nord-estul si centrul tarii se afla, vineri, intre orele 10:00 si 23.00, sub avertizare Cod Galben de ploi si ninsori, potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie.

Judetele sub Cod Galben sunt: Vrancea, Covasna, Bacau, Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures.

"In intervalul mentionat, in jumatatea de nord a Moldovei si in zona Carpatilor Orientali vremea va continua sa se raceasca, vor fi precipitatii mixte si se vor cumula cantitati care vor depasi izolat 15 l/mp. Temporar, in judetele Botosani, Suceava si Neamt, precum si in zona de munte a judetului Bacau vor predomina ninsorile", precizeaza meteorologii.

Pana spre sfarsitul zilei de sambata, 25 octombrie, in regiunile sud-estice si pe crestele montane vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 - 60 km/h. 

Reamintim ca anvelopele de iarna sunt obligatorii oricand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, indiferent de data din calendar.

Soferii care circula fara cauciucuri de iarna pe suprafete cu zapada sau polei pot fi sanctionati cu amenzi de pana la 1.800 lei. De asemenea, daca se produc accidente, mai multe companii de asigurari nu despagubesc daunele produse pe un drum acoperit cu zapada, gheata, polei, daca masina asigurata Casco nu este echipa corespunzator.

Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece, utilizarea acestor cauciucuri nu este conditionata de un anumit interval calendaristic, ci doar de starea carosabilului. Legea a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2011.

Anvelopele "all seasons" sunt acceptate daca au marcajul specific anvelopelor de iarna ("M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S").

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu