internet 4G

internet 4G

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Asigurarea obligatorie a locuintelor este o plasa de siguranta


Fenomenele meteorologice extreme au provocat inundatii in 22 de judete din Romania in acest an, atat in primavara, cat si la sfarsitul acestei veri. "Avand in vedere ca Romania este o tara expusa catastrofelor naturale, cu precadere cutremure, inundatii si alunecari de teren, fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze importanta acestui tip de asigurare, cu atat mai mult cu cat in aceasta vara, am putut vedea compatrioti de-ai nostri care si-au pierdut locuintele in inundatii cum nu s-au mai produs de 20 de ani", a declarat Nicoleta RADU-NEACSU, Director General, PAID Romania.

De exemplu, intre 27 iulie si 1 august, 251 de localitati au fost afectate de ape, 99 de locuinte fiind complet distruse, 1.163 avariate, iar alte 2.377 inundate. De asemenea, alte peste 100 de localitati au fost afectate de ape in urma inundatiilor din intervalul 14-16 septembrie.

"PAID a rezolvat peste 400 de dosare de dauna, astfel incat peste 400 de proprietari de locuinte au fost despagubiti si au putut astfel sa isi reia mai usor cursul normal al vietii. Garantam ca si in continuare vom depune eforturi sa despagubim cu maxima operativitate toti proprietarii de locuinte care au asigurare obligatorie si care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din luna septembrie", a precizat Nicoleta RADU - NEACSU.

"A-ti pierde casa in urma unui cutremur sau a inundatiilor este un moment greu de suportat si de depasit. Asigurarea obligatorie a locuintelor are tocmai rolul de a fi o plasa de siguranta pentru astfel de momente. Acest tip de asigurare reprezinta uneori singura metoda prin care cetatenii aflati intr-o asemenea situatie pot primi compensare materiala", a adaugat Directorul General al PAID Romania.

In acest context, pe intreaga durata a acestei luni se desfasoara campania nationala de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", sustinuta de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, organizata, in parteneriat, PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor alaturi de UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania si APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor. Proiectul vizeaza cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care este expusa locuinta lor, precum si informarea acestora despre formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurarii obligatorii sau facultative.

"Apreciem initiativa dumneavoastra de a dedica luna octombrie promovarii asigurarilor de locuinta si ne alaturam si de aceasta data acestui demers, convinsi fiind ca si prin intermediul dumneavoastra, putem ajunge cu informatii esentiale despre asigurarea obligatorie a locuintelor, la cetatenii care trebuie sa constientizeze atat obligatiile, dar mai ales drepturile pe care le-ar putea avea incheind acest tip de contract de asigurare", a afirmat Nicoleta RADU - NEACSU.

Jumatate de milion de brosuri informative dedicate vor fi distribuite in toata tara in cadrul campaniei, atat prin intermediul promoterilor, cat si cu ajutorul Partenerilor proiectului, dar si impreuna cu Ziarul Financiar si Business Magazin, in doua editii pe parcursul lunii octombrie.

"Inchei in aceeasi nota, subliniind ca, dincolo de obligatia legala pe care o avem de a achizitiona acest tip de asigurare, ar trebui sa avem cu totii intelepciunea de a realiza ca oricare dintre noi ar putea sa se afle intr-o astfel de situatie limita si, de asemenea, datoria civica de a incheia o asigurare obligatorie pentru a ne proteja in fata unui eveniment natural major".

"Luna Asigurarilor de Locuinte" beneficiaza si de sprijinul unor importante companii de asigurare si de brokeraj care activeaza pe piata din Romania. Astfel, ASIROM VIG, GROUPAMA Asigurari, GOTHAER Asigurari Reasigurari, OMNIASIG VIG, GENERALI Romania, GRAWE Romania, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, CREDIT Europe Asigurari, GrECo JLT Romania, CARPATICA Asig, LIG Insurance si OTTO Broker sustin campania in calitate de Parteneri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu